Programul de formare în psihoterapie integrativă este organizat prin Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă, fiind acreditat de către:

  • Colegiul Psihologilor din România (CPR) conform RF-2-TM-108, aprobat cu PV nr. 10/ 09.12.2011;

  • Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă;

  • Federaţia Română de Psihoterapie.

Prin absolvirea programului de formare în psihoterapie integrativă se poate obţine:

  • Avizul de liberă practică în psihoterapie eliberat de Colegiul Psihologilor din România;

  • Certificatul european în psihoterapie integrativă eliberat de Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă;

  • Certificatul european de psihoterapie eliberat de Asociaţia Europeană de Psihoterapie;

  • Certificatul internaţional în psihoterapie eliberat de Consiliul Mondial de Psihoterapie.

Durata formării în psihoterapie este de 5 ani. La absolvirea primilor 3 ani de formare se obţine avizul de liberă practică ca psihoterapeut sub supervizare în specialitatea psihoterapie integrativă. După parcurgerea a următorilor 2 ani de formare, se obţine avizul de liberă practică ca psihoterapeut autonom în specialitatea psihoterapie integrativă.

Formarea în psihoterapie integrativă conţine 700 de ore de formare teoretică şi aplicativă, 250 de ore de dezvoltare personală, 20 de ore de terapie individuală şi 200 de ore de supervizare.

Modulele de formare sunt organizate la sfârşit de săptămână, vineri-sâmbătă-duminică, câte 2 module de formare, frecvenţa întâlnirilor fiind o dată la 2 luni, parcugând astfel în jur de 10 module/an.

Persoanele ce se pot înscrie în programul de formare în psihoterapie integrativă sunt absolvenţii sau studenţii în ultimul an de la următoarele specializări: psihologie, medicină, asistenţă socială, sociologie, psihopedagogie, teologie şi filosofie.

Mai multe informaţii pe: http://www.psihoterapia.eu/