Formare complementară de specialitate în psihoterapia integrativă a copilului şi adolescentului

Formarea în psihoterapia copilului şi adolescentului organizată de către Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă  este acreditată de către:

  • Colegiul Psihologilor din Romania (CPR);

  • Asociaţia Europeană Interdisciplinară de Terapie cu Copii şi Persoane Tinere.

În urma acestui program de formare se poate obţine:

  • avizul de liberă practică în psihoterapie eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania

  • certificatul european în psihoterapia integrativă a copilului şi adolescentului eliberat de Asociaţia Europeană Interdisciplinară de Terapie cu Copii şi Persoane Tinere

Durata formării în psihoterapia copilului şi adolescentului poate fi:

Varianta I: 5 ani, primii trei ani de formare în psihoterapie integrativă, după care se obţine avizul de liberă practică ca psihoterapeut sub supervizare în specialitatea psihoterapie integrativă. Următorii 2 ani sunt de specializare şi obţineti avizul de liberă practică ca psihoterapeut autonom în specialitatea psihoterapia copilului şi adolescentului.

Varianta II: 2 ani, pentru cei care psihoterapia copilului şi adolescentului este a doua formare în psihoterapie. Pentru cei care au deja un aviz de liberă practică în psihoterapie, indiferent de orientarea terapeutică, programul de specializare are durata de 2 ani, după care se obţine avizul de liberă practică ca psihoterapeut autonom în psihoterapia copilului şi adolescentului.

În programul de formare în psihoterapie integrativă se pot înscrie: absolvenţi şi studenti în ultimul an la următoarele facultăţi: psihologie, medicină, asistenţă socială, sociologie, psihopedagogie, teologie, filosofie. Iar direct în programul de formare în psihoterapia copilului şi adolescentului se pot înscrie cei care au finalizat primii trei ani de formare în psihoterapie integrativă sau psihoterapeuţi sub supervizare sau autonomi, indiferent de orientarea psihoterapeutică.

Mai multe informaţii pe: http://www.copilul.info.ro/